Αρχική σελίδα | Ρώσικα

Ρώσικα

rosika1 

Η ρωσική γλώσσα ανήκει στις πιο διαδεδομένες γλώσσες και βρίσκεται στη πέμπτη θέση στον κόσμο μετά από την κινέζικη, την αγγλική, την ινδική και την ισπανική, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ομιλητών της. Ομιλείται σε όλες τις πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης και σε όλες τις πρώην Λαϊκές Δημοκρατίες της Ανατολικής Ευρώπης.

Σήμερα σημαντικές ρωσόφωνες κοινότητες υπάρχουν επίσης στο Ισραήλ, στην Βόρεια Αμερική (ιδίως σε μεγάλα αστικά κέντρα των ΗΠΑ και του Καναδά), στη Δυτική Ευρώπη (στην Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Γαλλία, στην Ιταλία, στο Βέλγιο, στην Ελλάδα, στην Νορβηγία, στην Αυστρία), όπως επίσης στην Τουρκία και στις πόλεις της Αυστραλίας (Μελβούρνη και Σίδνεϊ).

Ο συνολικός αριθμός των ρωσόφωνων ανέρχεται περίπου στα 320 εκατομμύρια και είναι μία από τις έξι επίσημες γλώσσες εργασίας του ΟΗΕ και της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η Ρωσική γλώσσα είναι μια πλούσια και πολύ όμορφη γλώσσα η οποία  έχει πολλές ομοιότητες με την Ελληνική, ειδικά στην  δομή της γραμματικής και του συντακτικού, κάτι το οποίο διευκολύνει τους Έλληνες σπουδαστές στην προσπάθεια τους να μάθουνε Ρωσικά.

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει σταθερό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης που ανέρχεται στα 8,6% και διαρκώς εκσυγχρονίζεται σε όλους τους τομείς. Οι ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας καλύπτονται από την Ρωσία 90% σε φυσικό αέριο, και 30% σε πετρέλαιο ενώ οι εμπορικές συναλλαγές Ελλάδος- Ρωσίας έχουν αυξηθεί στο 49%. Την τελευταία διετία οι Ρώσοι επιχειρηματίες αγόρασαν το 30% των καλύτερων ακινήτων στην παραλιακή ζώνη της Αττικής.

Η γνώση Ρωσικών με το αδιαμφισβήτητο κύρος τους σας δίνει το πλεονέκτημα για περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες σε μια διευρυμένη εμπορική αγορά.

rosika2

ΠΤΥΧΙΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

A1

A2B1B2C1C2
Στοιχειώδες επίπεδο Βασικό επίπεδο 1ο  επίπεδο 2ο επίπεδο 3ο επίπεδο 4ο επίπεδο
Элементарный уровень (ТЭУ) Базовый уровень (ТБУ) Первый Сертифика- ционный уровень (ТРКИ-1) Второй Сертифика- ционный уровень (ТРКИ-2) Третий Сертифика- ционный уровень (ТРКИ-3)

Четвёртый Сертифика- ционный уровень (ТРКИ-4)

 

  • ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 (ТЭУ). Σε αυτό το επίπεδο ο σπουδαστής αποκτά αρχικές γνώσεις της ρωσικής γλώσσας οι οποίες του είναι απαραίτητες να κατανοήσει και να συμμετέχει αρχικά στις απλές καθημερινές γλωσσικές επαφές του που αφορούν κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα. Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί 100-120 διδακτικές ώρες. Το λεξιλόγιο αποτελείται από 600-700 λέξεις.
  • ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Α2 (ТБУ). Ο σπουδαστής αποκτά της βασικές γνώσεις της ρωσικής γλώσσας οι οποίες καλύπτουν τις βασικές του επικοινωνιακές ανάγκες και του δίνουν την δυνατότητα να συμμετέχει με ευκολία στα κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα. Αυτό το πρόγραμμα διαρκεί 120-140 διδακτικές ώρες. Το λεξιλόγιο αποτελείται από 1200 λέξεις.
  • 1° ΕΠΙΠΕΔΟ Β1 (ТРКИ 1). Ολοκληρώνοντας τον κύκλο μαθημάτων του 1ου επιπέδου ο σπουδαστής έχει αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις της Ρωσικής γλώσσας για να εγγραφεί σε ΑΕΙ της Ρωσίας. Αυτό το πρόγραμμα διαρκεί 180-200 διδακτικές ώρες. Το λεξιλόγιο αποτελείται από 2300 λέξεις.
  • 2° ΕΠΙΠΕΔΟ Β2 (ТРКИ 2). Ο σπουδαστής του 2ου επιπέδου βελτιώνει τις γνώσεις της ρωσικής γλώσσας έτσι ώστε να μπορεί να χειριστεί θέματα της καθημερινής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής. Το πτυχίο 2ου επιπέδου είναι απαραίτητο για την απόκτηση των τίτλων Bachelor και Master των ρωσικών ΑΕΙ, εκτός των φιλολογικών σχολών. Αυτό το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 320-360 διδακτικές ώρες. Το λεξιλόγιο αποτελείται από 5.000 λέξεις.
  • 3° ΕΠΙΠΕΔΟ Γ1 (ТРКИ 3). Ο σπουδαστής του 3ου επιπέδου μπορεί να επικοινωνεί με ευκολία σε όλα τα θέματα καθημερινής, πολιτιστικής, κοινωνικής καθώς και επαγγελματικής επικαιρότητας. Το πτυχίο του 3ου επιπέδου είναι απαραίτητο για την απόκτηση του τίτλου Bachelor των ρωσικών ΑΕΙ στη φιλολογία. Αυτό το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 380-450 διδακτικές ώρες.
  • 4° ΕΠΙΠΕΔΟ Γ2 (ТРКИ 4).Έχοντας παρακολουθήσει το συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων, το επίπεδο γλωσσομάθειας του σπουδαστή προσομοιάζει με αυτό του φυσικού ομιλητή. Το πτυχίο του 4ου επιπέδου είναι απαραίτητο για την απόκτηση των τιτλών Master και διδακτορικού των ρωσικών ΑΕΙ στη φιλολογία. Ο κάτοχος του πτυχίου 4 έχει δικαίωμα να διδάσκει την ρωσική γλώσσα και είναι σε θέση να εκπονεί επιστημονική έρευνα στον τομέα της ρωσικής φιλολογίας. Αυτό το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 380-400 διδακτικές ώρες. Σε κάθε επίπεδο αντιστοιχεί πιστοποιητικό γλωσσομάθειας το οποίο αποκτά ο ενδιαφερόμενος κατόπιν Κρατικής εξέτασης της Ρωσικής γλώσσας.

 rosika3

 

 

Κορυφή

Copyright © Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών SOTiRCHOU 2018