Αρχική σελίδα | Χρήσιμα άρθρα | Gracias Grecia, λένε ισπανοί μαθητές

Gracias Grecia, λένε ισπανοί μαθητές

graciasgreciaΤην αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα δείχνουν, με το δικό τους τρόπο, ισπανοί μαθητές.

Μαζί με τους καθηγητές τους, μαθητές από τη Μούρθια, έφτιαξαν ένα βίντεο με το οποίο ευχαριστούν την χώρα μας για όσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα, την τέχνη, την επιστήμη, τη λογοτεχνία, μέχρι σήμερα, μιλώντας και στα ελληνικά. Το επτάλεπτο βίντεο φέρει τον τίτλο «Gracias Grecia Nuestra herencia», που σημαίνει «Ευχαριστούμε Ελλάδα για την κληρονομιά μας».

Στο βίντεο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι παρούσα σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής των Ισπανών και υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι η βάση του δυτικού ευρωπαϊκού πολιτισμού. Στόχος των δημιουργών του βίντεο δεν είναι μόνο να ευχαριστήσουν την Ελλάδα, αλλά και να δείξουν τη συμπαράστασή τους στη χώρα μας. Καθηγητές και μαθητές , «από το τεχνικό λύκειο μιας ταπεινής γειτονιάς της Μούρθια» , διατυπώνουν δεκάδες φορές στο βίντεο, ένα ευχαριστώ από καρδίας για όσα έχει προσφέρει η Ελλάδα στην ανθρωπότητα από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα, σε όλους τους τομείς από την αλφάβητο, την φιλοσοφία και τις τέχνες μέχρι την ιατρική και τον αθλητισμό.

«Είναι μια πράξη εξέγερσης, ένα ξέσπασμα αξιοπρέπειας μπροστά στην επίθεση της ισπανικής κυβέρνησης, να καταργήσει τα μαθήματα ελληνιστικών και άλλων ανθρωπιστικών σπουδών από τη μέση εκπαίδευση της Ισπανίας, για λόγους οικονομίας» είπε σε άψογα ελληνικά, ο καθηγητής Λατινικών Αριστείδης Μίνγεθ Μπάνιος (Aristides Minguez Banos), εμπνευστής και εκ των παραγωγών του επτάλεπτου βίντεο και συμπληρώνει  «Χωρίς την Ελλάδα, δεν θα υπήρχαν ούτε η πολιτική ούτε η δημοκρατία. Χωρίς τους Έλληνες δεν θα είχαν αναπτυχθεί οι επιστήμες. Και δεν θα ήμασταν αυτό που είμαστε χωρίς τους στίχους του Καβάφη και του Ελύτη, χωρίς τη φωνή της Κάλλας, χωρίς τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη, χωρίς το φως του Αιγαίου και το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου. Ευχαριστούμε για όλα την Ελλάδα μάνα μας. Η Ελλάδα ρίζωσε στις καρδιές μας για πάντα. Νιώθουμε αδέλφια και είμαστε υπερήφανοι για αυτό που είστε και θα είστε».

Δείτε το βίντεο:

epistrofistoblog

Κορυφή

Copyright © Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών SOTiRCHOU 2018