Αρχική σελίδα | Χρήσιμα άρθρα | Μάθημα σαν... τηλεπαιχνίδι!

Μάθημα σαν... τηλεπαιχνίδι!

cps classΣτην Αμερική το students response system (σύστημα ανταπόκρισης φοιτητών) είναι ένα εξαιρετικά διαδεδομένο εκπαιδευτικό σύστημα. Στα αμφιθέατρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όταν ο καθηγητής θέτει μια ερώτηση κανείς δεν σηκώνει το χέρι του να απαντήσει. Αντιθέτως όλοι πατούν ένα πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο που έχουν κοντά τους, δίνοντας έτσι την απάντηση που κρίνουν σωστή.Έχει μάλιστα καθιερωθεί τόσο που σε αρκετά ιδρύματα κάθε φοιτητής που εγγράφεται στο πανεπιστήμιο μαζί με τη φοιτητική του ταυτότητα παίρνει και το απαραίτητο τηλεχειριστήριο.

Το students response system δεν είναι παρά η high-tech εκδοχή του συστήματος πολλαπλών επιλογών. Το μεγάλο πλεονέκτημα του, σύμφωνα με τους καθηγητές, είναι ότι τους δίνει τη δυνατότητα μέσω ενός γραφήματος να δουν πόσοι φοιτητές απάντησαν σωστά και πόσοι όχι, κοινώς να διαπιστώσουν κατά πόσο έγινε κατανοητή η παράδοσή τους. Επιπλέον, επειδή θυμίζει λίγο τηλεπαιχνίδι, πιστεύουν ότι κρατά σε εγρήγορση τους φοιτητές και τους παρακινεί να απομνημονεύουν τύπους και δεδομένα.

 Το Πανεπιστήμιο Μπικόκα στο Μιλάνο είναι το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα επί ευρωπαϊκού εδάφους που εφήρμοσε το σύστημα. Πριν από περίπου τρεις μήνες, η Σχολή Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών το  εισήγαγε στο μάθημα της Οικολογίας και οι Σχολές της Ιατρικής και της Χειρουργικής στην Ανοσολογία και τη Γενική Παθολογία.

Ο καθηγητής Οικολογίας Πάολο Γκάλι ήταν αυτός που εισήγαγε τη μέθοδο στο Ιταλικό Πανεπιστήμιο και όπως σημειώνει στην εφημερίδα << Corriere della Sera >> : " Όταν μετά την παράδοση του μαθήματος διαπιστώνω ότι οι υπάρχουν πολλές λανθασμένες απαντήσεις εξηγώ από την αρχή το μάθημα. Στο μέλλον, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο σύστημα και στις εξετάσεις >>.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δείτε επίσης :

epistrofistoblog

Κορυφή

Copyright © Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών SOTiRCHOU 2018